Terreintekening

Bij het aanvragen van een vergunning komt veel kijken. Overleg met hulpdiensten en gemeente, het opstellen van een veiligheidsplan en zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit is vaak een proces waar je geduld voor moet opbrengen, maar bij het verkrijgen van je vergunning blijkt het allemaal weer verleden tijd. Een van de onderdelen van een veiligheidsplan is de terreintekening: hoe deel je je terrein in?

Het terrein

De gemeente heeft praktisch altijd een tekening van het terrein, vraag deze zo snel mogelijk op. Hier staat (als het goed is) alles op. De ene tekening is uitgebreider en recenter dan de ander, dus werk met wat je hebt. Met programma’s als SketchUp is het mogelijk om je terrein in te tekenen. Een goede terreintekening stelt politie en brandweer gerust: zij weten exact wat er neergezet gaat worden en waar, zodat zij de veiligheid van je bezoekers durven te garanderen.

Weet wat je moet inhuren

Door het gebruik van een goed programma weet je precies wat je moet aanschaffen – na het intekenen van de hekkenlijn vertelt het programma hoeveel hekken je nodig hebt. Huur altijd iets meer hekken dan je nodig denkt te hebben zodat je niet een groot probleem hebt als je iets vergeten lijkt te zijn.

Terrein in 3D

Misschien patsen we hier een beetje, maar wij tillen een terreintekening graag naar een volgend niveau. Wij hebben een flinke bibliotheek aangelegd met podia, attributen en ander soort aankleding. Wij stellen het complete terrein in 3D op, zodat iedereen kan zien hoe het eruit komt te zien voordat de opbouw begint.

Heb jij hulp nodig met een terreintekening voor je vergunning? Neem dan contact op.