Puur Festival 2019

  • Puur Festival
  • Datum: 27/07/2019
  • Locatie: Park Landskroon, Oegstgeest

Zonder Puur Festival zou Eventmaat niet bestaan, dus hier vertellen we graag over. Bas van Dijck schreef jaren geleden (ergens eind jaren 80?) zijn afstudeerscriptie over een festival bij Recreatiegebied Vlietland. Een jaar of zes geleden, na een succesvolle periode als zanger bij Barry Badpak, moest zijn langgekoesterde droom dan toch realiteit worden.

Samen met Arjan Wagensveld, Ernst van den Berg en Lourens Thalen zette hij Puur Festival op, met een wisselende groep om dit dynamische viertal heen. Arjan en Bas zijn na een paar jaar Eventmaat begonnen en gaan ondertussen lekker door met Puur. 

Inmiddels zijn we naar ruim 4000 mensen gegroeid op de laatste zaterdag van juli en was Puur van te voren stijf uitverkocht. Bij Puur leerden we de kneepjes – hoe zorgen we ervoor dat mensen een geweldige dag hebben?

Bij Puur hebben we daar een paar ideeën over, die ervoor zorgen dat we erg veel terugkerende bezoekers hebben, veel hulp van vrijwilligers en enthousiastelingen en heel weinig problemen met bezoekers en ongeregeldheden. 

Puur Festival 2019 was een prachtige dag, een productie waar we bijzonder trots op zijn. Maar, we zijn ook streng naar onszelf en vinden het belangrijk naar verbeterpunten te kijken. Na afloop was het dagenlang een rommeltje rondom het terrein en daar had de buurt onnodig last van – dat moet beter!

We zijn in gesprek gegaan met de buurtvereniging om te kijken waar zij last van hadden en pakken dit op met gemeente en provincie, zodat we tijdens een prachtig Puur niet andermans dag verzieken. Puur is ons visitekaartje en we willen graag dat we komende jaren hier nog iets veel mooiers van kunnen maken!