Opening parkeergarage Garenmarkt in Leiden

  • Gemeente Leiden
  • Datum: 19/02/2020
  • Locatie: Garenmarkt, Leiden

Een aantal maanden geleden deden wij mee aan een pitch van de gemeente Leiden – die we wonnen! We hebben veel ervaring met organisatie, maar pitches waren voor ons nieuw, dus hier waren we natuurlijk erg blij mee. De parkeergarage heeft ruim 3 jaar op zich laten wachten, in die tijd hebben bewoners en ondernemers naast een grote bouwput gezeten. Het openingsfeest moest zo spectaculair mogelijk binnen een beperkt budget – de aanleg was al duur genoeg en het is niet verantwoord vervolgens enorme budgetten uit te trekken om de opening te vieren. Wij vinden zoiets ook erg tof: hoe laten we een goede en blijvende indruk achter en blijven we netjes binnen de begroting?

Over de parkeergarage

De parkeergarage heeft 5 verdiepingen en gaat dus een meter of 12 de grond in. Elke verdieping heeft een thema dat aansluit bij de stad: “Buitenspelen”, “Feesten en festivals”, “Grachten en oevers”, “Leidse straatjes” en “Monumenten & museum”. We hadden eigenlijk graag alle verdiepingen willen benutten, echter was dit door de planning niet helemaal mogelijk. We hebben ons daarom gefocust op de eerste verdieping (-1). Deze verdieping heeft als thema “Leidse straatjes” en zo werd deze dus ook helemaal aangekleed.

Afsluiten van het bouwproject

De verantwoordelijke wethouder, de aannemer en projectleider hebben een woordje gesproken, maar uiteraard was er ook gelegenheid voor een rondleiding en een borrel. Partner All Class maakte hun naam waar en zorgden ervoor dat de genodigden allemaal goed verzorgd werden. Om echt indruk te maken, hebben wij een lichtshow in de parkeergarage neergezet. Met speciaal daarvoor gemaakte muziek en een flinke set-up hebben we een heel vette show neer kunnen zetten.

Open voor publiek

We zijn zelf natuurlijk festivalorganisatoren, dus we schrikken niet van een beetje publiek. We hebben daarom ook bij de gemeente aangegeven dat we na de officiële besloten opening, ook graag wilden dat de bewoners en omwonenden de kans hadden de parkeergarage te bekijken. Hier was de gemeente het roerend mee eens, dus is besloten om de lichtshow nog 6x te doen in de avond. Hier was blijkbaar veel interesse voor, want er stonden bij elke show nog zo’n 200 belangstellenden.

Zelf zien?

We waren ook gevraagd om de opening vast te laten leggen, daar heeft In extenso ons mee geholpen. Nog geen 12 uur na de opening van de parkeergarage was dit al gerealiseerd. Bekijk hier de beelden:

Wil jij ook een feestje organiseren, of heb jij toevallig ook een parkeergarage die geopend moet worden? 😉
Neem dan contact op!