Vergunningen

Inmiddels hebben wij al in meer gemeentes vergunningen aangevraagd (en gekregen) dan we op een hand kunnen tellen. Sommige gemeentes hebben een actief evenementenbeleid en denken mee. Andere gemeentes vinden evenementen maar risicovol en hebben flinke overtuiging nodig voor ze een vergunning afgeven. Wij hebben ervaring met vergunningstrajecten en helpen hier graag mee.

Gesprekken met hulpdiensten

Een voordeel is, in regio Leiden zijn we inmiddels bekende gezichten van de politie – in goede zin! Ons vorige festival behoefde geen evaluatie omdat alle hulpdiensten bijzonder tevreden waren, een compliment waar wij hard voor gewerkt hebben. We kunnen helpen met de gesprekken met hulpdiensten (zoals politie en brandweer) om de mogelijkheden te verkennen.

Een veiligheidsplan opstellen

Een eerste idee wordt nooit meteen goedgekeurd. De veiligheid van bezoekers moet gegarandeerd kunnen worden, hier moeten de nodige zaken voor geregeld worden. Voldoende beveiliging, goede calamiteitenroutes, een noodplan voor als het weer omslaat, etc. Een veiligheidsplan opstellen kan grillig zijn – niet elke gemeente geeft logische feedback en werkt even fijn mee. Voor je de handdoek in de ring gooit, kom vooral eens langs om te kijken hoe wij kunnen helpen jouw veiligheidsplan goedgekeurd te krijgen. 

Een belangrijk onderdeel van een veiligheidsplan is een terreintekening. Hier kunnen we uiteraard ook mee helpen.