Bericht van

Hoe zorg je voor mooie verlichting op je festival, feestje of evenement?

Dit is deel 1 van 2, want er zijn eigenlijk twee soorten verlichting bij evenementen. Deel 1 gaat over de verlichting van je terrein, deel 2 (dat later volgt) gaat over hoe podia mooi te verlichten. Dit artikel geeft een paar richtlijnen en ideeën die wij aanhouden, maar iedereen heeft natuurlijk z’n eigen smaak, dat is helemaal ok!

Geen fel of direct licht.

Niemand houdt van TL-licht, als je dat wel geweldig vindt dan hoef je niet verder te lezen: dan wordt ’t toch niks met je. Wij houden van gezelligheid, dat krijg je niet met fel en kil licht. Wij gebruiken wel floodlights, of flink sterkte lichtbronnen, maar deze richten wij altijd op iets zodat er indirect licht ontstaat. Verlicht een boom van onder, of richt een lamp naar een gebouw. Het licht weerkaatst, de omgeving wordt verlicht maar mensen worden niet ineens in de spotlights gezet.

Zet een spot of floodlight onder een boom en het hele ding wordt ineens een gezellig object. Het weerkaatste licht zorgt juist voor meer effect en zichtbaarheid dan het ophangen van een bouwlamp die naar beneden wordt gericht.

Gebruik warme kleuren en zacht licht

Nederland heeft het weer niet altijd mee, dan kunnen we maar beter zorgen dat het in elk geval gezellig oogt. Warme kleuren (geel, oranje, rood) werken goed, mensen lijken gezonder en het terrein krijgt meteen een warme gloed over zich heen.

Killere kleuren zoals groen en blauw hoeven absoluut niet meteen kil te zijn, in tegendeel. Veel van onze prikkabels zijn in meerdere kleuren, dan werken koudere kleuren ook prima. Laat de koude kleuren echter niet de overhand krijgen als je het gezelliger wil maken.

Liever meer licht dan minder (en feller) licht

Behalve bij ontruimingen. Echt, als je gezellig wil doen, zorg ervoor dat je heel veel kleine lampjes hebt, liefst led – dat is lekker energiezuinig. Wij raden de volgende lichten aan:

Verlicht alle dingen die je hebt (staan)

Verlicht dingen, geen mensen. Dus verlicht bomen, struiken, tenten, decoratie, maar heel erg belangrijk: verlicht je bar. Stel je voor, je loopt helemaal alleen op een festival, geen idee wat er gaande is: dan moet de bar een goed herkenbaar punt zijn. Zorg ervoor dat je bar altijd zichtbaar zijn in het donker – bijna net zo belangrijk als de bordjes van je nooduitgangen.

Hulp nodig met sfeervolle verlichting?

We hebben een loods vol staan met vette aankleding, veel vette lampionnen en andere sfeervolle verlichting. Kilometers prikkabel / lichtsnoer, alles om jouw evenement lekker te verlichten. Neem vooral contact op als je een beetje licht-advies nodig hebt!

Geef een reactie