Bericht van

Welke overkapping wil je? Een stretchtent, circustent, stardome of romneyloods?

We leven in Nederland – het regent nogal vaak. We kunnen alles goed doen qua voorbereiding, maar dan kan het weer alsnog roet in het eten gooien. Gelukkig zijn er verschillende sfeervolle manieren om overkapping te bieden. Denk hierbij aan stretchtenten op maat (die kan je aan elkaar lussen), verschillende soorten tenten zoals een vouw- of circustent. Een robuustere vorm van overdekking is ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een romneyloods.

Stretchtent

De stretchtent is eigenlijk wel onze favoriete overkapping, deze tenten hebben namelijk de nodige voordelen:

  • Strechtenten zijn snel en makkelijk op te zetten.
  • De huurprijs is relatief laag, zeker voor hoe goed ze eruit zien en hoeveel beschutting ze bieden.
  • Ze passen goed in verschillende thema’s.
  • Stretchtenten zijn aan elkaar te koppelen en dus variabel in grootte.
  • Een stretchtent is meestal open, waardoor je geen ruimte verliest door schuine tentwanden.

Stretchtenten zijn er in verschillende kleuren, meestal zijn ze zandkleurig (matcht goed met praktisch alles, maar vooral met gras en hout), maar een stretchtent zie je ook regelmatig in het wit (net wat deftiger) of in het zwart. Overkapping hoeft niet lelijk te zijn, en dat is het zeker niet met flextenten.

Een selectie van stretchtenten:

Een circustent, pagodetent of gewoon een partytent

Elk evenement is anders. Bij een bruiloft wordt vaak gevraagd om een beetje luxe, terwijl bij commerciële evenementen een laag budget de opties vaak verkleint. Sinds kort hebben we de White-luxury tenten in ons assortiment, die meteen voor honderden mensen tegelijkertijd onderdak biedt. Maar, we blijven altijd gebruik maken van partytenten (en nee, niet de kleintjes van de Gamma). Zeker bij de ingang van een evenement is het voor kaartscanners en beveiliging fijn als hun werkruimte overdekt is, dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor een bar zijn dometenten of de starshade juist weer heel geschikt, omdat die aan alle kanten open zijn, zijn die veel toegankelijker voor je gasten.

Een paar van onze veel verhuurde tenten

De romneyloods

Je hebt er vast wel eens eentje gezien: een romneyloods. Deze Engelse overkappingen met hun herkenbare halve cilinder-vorm, werden in de Tweede Wereldoorlog veel gebruikt als noodonderkomen. Romneyloodsen geven, met de juiste aankleding, een robuuste en industriële uitstraling. Een romneyloods is een goede keuze als er langere tijd overkapping gewenst is. Het opzetten van een romneyloods is tijdrovender dan een stretchtent, maar zeker bij langdurig gebruik een logische keuze, bijvoorbeeld als opslag of werkplaats. Maar, in alle eerlijkheid, wij zetten ze ook graag neer als techno-podium, daar past een romneyloods perfect.

Romneyloods te huur

Wij zijn altijd op zoek naar mooie en originele manieren om evenementen te overkappen. Met ons klimaat moeten we wel. Bij Eventmaat zoeken we graag naar de overlap tussen functioneel en sfeervol. Voor verlichting kan je harde spots ophangen, wij gaan liever voor mooie lampionnen en prikkabels. Voor overkappingen hetzelfde: een aluhal is soms de perfecte uitkomst, maar er zijn sfeervollere alternatieven.

Vlonders op de vloer

Af en toe doet het weer echt heel erg moeilijk. Bijna alle tenten kunnen op vlonders staan, zodat je bezoek niet met natte poten in de modder staat. Geen zin in vlonders en liever iets hoger in het segment? Evenemententapijt is ook altijd een optie.

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen met overkapping van jouw evenement? Neem dan contact op.

Geef een reactie