Bericht van

Andere online manieren om meer tickets te verkopen naast social media

Waar veel evenementen zich heel erg richtten op Facebook, neemt die populariteit nu af en verplaatst veel van onze doelgroep zich naar Instagram (niet event-gericht) of Snapchat (nogal gesloten). Wat zijn goede manieren op je doelgroep te bereiken?

Lekker kaartjes verkopen.

E-mailcampagnes kunnen erg effectief zijn

Als je tickets verkoopt, vraag je bezoekers dan of je hen mag mailen. Sommige ticketproviders maken het mogelijk dat deze toestemming standaard gegeven wordt. Na afloop van je event, voeg deze mensen toe aan je mailbestand. Wij gebruiken zelf Mailchimp, via daar kan je lijsten bijhouden en in de aanloop van je nieuwe evenement bereiken. Onze eerste ticketronde gaat eigenlijk altijd naar bezoekers die eerder zijn geweest, door hen via een speciale ticketlink goedkoper tickets aan te bieden. 

Adverteren met video en banners voor zichtbaarheid

Je wil graag dat je event zichtbaar wordt. Door banners en video’s in je campagne te gebruiken bij Google Adwords kan je veel zichtbaarder worden. Je advertenties worden getoond op websites die populair zijn in jouw doelgroep. Wij richten ons bijvoorbeeld veel op mensen in een bepaalde regio die op Youtube muziek luisteren. Budgetten voor Google Adwords zijn zelf in te stellen, dus de kosten per weergave van een promo-filmpje zijn relatief laag.

Remarketing / retargeting, om potentiële kopers te overtuigen

Als je onze website of ticketshop bezoekt, wordt er automatisch een bestandje geplaatst op je computer: een cookie. Dit doen heel veel websites en zorgt er in dit geval voor dat advertentie-programma’s een gebruiker kunnen herkennen. Heeft iemand een filmpje van ons gezien en is die vervolgens naar onze website of ticketshop geweest, dan zien we die persoon als interessant. Wij tonen dan vaker banners en reclame. Heeft iemand de bedankpagina van de ticketshop bezocht (en dus een ticket gekocht) dan krijgt die geen reclame van ons meer te zien.

Beloon bezoekers als ze anderen meenemen via referrals

Wij sturen na aankoop van een ticket, ook een referral-link naar de kaartkoper. Als andere mensen via deze link kaartjes kopen, dan krijgt de oorspronkelijke kaartkoper, de referrer, gratis muntjes op ons evenement. Bij grote evenementen kunnen deze muntjes verdeeld worden via barcodes (in te scannen bij de muntenkassa’s), bij kleinere evenementen kan dit ook handmatig. Dit zorgt voor een beloning voor de party-starters, iets waar wij zelf ook heel blij van worden.

Er zijn naast Facebook dus echt een paar andere manieren die ook ingezet kunnen worden. Wij proberen er wel voor te zorgen dat onze promotie niet als irritant gezien wordt, probeer altijd een juiste afweging te maken. Niet elk medium is even geschikt om te gebruiken.

Zelf hulp nodig met promotie, adverteren en social media? Neem vooral contact op, daar kunnen we goed mee helpen.

Geef een reactie